About EHEDG

Welkom bij EHEDG

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) is opgericht in 1989 als een non-profit consortium van machinebouwers, voedingsbedrijven, leveranciers actief in de voedingsmiddelenindustrie, onderzoeksinstituten en universiteiten, de volksgezondheidsdienst en overheidsinstanties.

Het belangrijkste doel van EHEDG is het bevorderen van veilig voedsel door het verbeteren van hygiënisch ontwerp en engineering in alle aspecten van de voedselproductie.

EHEDG ondersteunt de Europese wetgeving actief, die vereist dat het hanteren, bereiden, verwerken en verpakken van voedsel hygiënisch dient te gebeuren, met behulp van hygiënische machines en in een hygiënische omgeving volgens de richtlijn voedselhygiëne, de machinerichtlijn en de richtlijn over materialen in contact met voedsel (zie de EC-Richtlijn 2006/42/EC voor Machines, EN 1672-2 en EN ISO 14159 voor de eisen omtrent het hygiënische ontwerp van machines).

Machinebouwers en gebruikers zijn verantwoordelijk om aan deze eisen te voldoen en de richtlijnen te handhaven. EHEDG geeft hen richtlijnen over de essentiële normen met betrekking tot hygiënisch ontwerp, in overeenstemming met de nationale en internationale wetgeving.

De missie van EHEDG luidt als volgt:

"EHEDG maakt het veilig produceren van voedsel mogelijk doormiddel van het bieden van ondersteuning als een autoriteit op het gebied van hygiënisch ontwerp en engineering."